Arvvas – Ofelas Kirkenes

Arvvas
– Sara Marielle Gaup – joik/vokal / Steinar Raknes – kontrabass/vokal
I duoen Arvvas møtes Steinar Raknes og Sara Marielle Gaup gjennom joik og americana, og skaper ny musikk full av energi. Raknes med sin raspe stemme og nyskapende krumspring på sin kontrabass er et orkester i seg selv, og sammen med Gaups tradisjonsrike samt innovative joik smelter Arvvas musikk naturlig sammen, som to elver som møtes.Musikken er vakker, nedstrippet og melodiøs og samtidig spontan og leken.
Bandet ga i 2014 ut sitt debut – album «Remembrance» og kommer i april i år ut med nytt album «Dás Dál».
Arvvas på Spotify, Tidal, Facebook
Arvvas på YOUTUBE: https://youtu.be/JJxP6BS59Nc

Sara Marielle Gaup (1983-)
– er en av de fremste unge joikerne, kjent for sin karismatiske tilstedeværelse på scenen og sin unike måte å bruke stemmen. Joik er samenes tradisjonelle måte å synge på. Hun har sin musikalske arv fra sine foreldre, familie og generasjonene før. Sara Marielle behersker og blander den gamle joikestilen med moderne joik, og skaper sin egen joikestil. Hun leder bla. workshops, gjør solo-opptredener og ulike musikalske prosjekter med en rekke musikere.
Sara Marielle er mest kjent for det anerkjente og kritikerroste samiske bandet Adjágas, som blander joik med en rekke moderne påvirkninger, og som har turnert over hele verden. Hun startet med sceneopptredener i ung alder og gjennom mange års praksis er hun blitt en sterk og etterspurt artist.

Steinar Raknes (1975-)
– er en av Norges fremste kontrabassister, vokalister og låtskrivere. Som bassist blir ofte sammenlignet med den legendariske Charles Mingus, og hans vokal bl.a i prosjektet Stillhouse kan minne om både Tom Waits og Bruce Springsteen. Raknes er kjent fra samspillet med Chick Corea i Trondheim Jazzorkester og har vært viktig i utviklingen av norsk jazz de siste 10 årene, bl.a. gjennom bandene Urban Connection (spellemannsprisen 2001), Ola Kvernberg Trio og The Core. Bassisten avsluttet sine studier ved jazzlinja i Trondheim i 1999, og underviste der fra 1999 til 2006. Han innledet etter konservatoriet samarbeidet med joikeren Inga Juuso, som varte til hun gikk bort i 2014. Bassisten har spilt på de fleste fremtredene jazzfestivalene i Europa, på tallrike konserthus og jazzklubber på alle kontinenter og er medvirkende på et stort antall CD-produksjoner. Raknes har samarbeidet med bl.a. Michael Brecker, Chick Corea, Bill Payne og Kim Wilson.

Ofelas Arena onsdag 11.mai kl 20:00
Døra åpner kl 19:00

Billett kjøper du på ebillett.no/ofelas