Dunderland // Ofelas

Tønsberg-bandet Dunderland gir ut et selvtitulert album bestående av en LP-plate med seks låter og en CD-plate med fem ekstra låter. Neste år reiser bandet landet rundt med musikken.

De nye låtene tar for seg mange mellommenneskelige forhold. Det blir en selvbiografisk tidsreise tilbake til barndommen, ungdommen og valgene som har satt sine spor. Her får lytteren servert tekster som man kjenner seg igjen i, både i nuet, til ettertanke og for fremtiden.

Innspillingen av albumet ble gjort i Grimme Kjetting studio i Tønsberg fra september 2017 til oktober 2018 med Cristoffer Iversen bak spakene. Mastringen er gjort av Tom Kvålsvoll i Kvalsonic Lab. Medvirkende på platen er Lars Lien (Motorpsycho med flere) som bidrar med tangenter og fargelegging av lydlandskapet.

Dunderland har brukt 2018 til å finpusse uttrykket både på scenen og i studio. Publikum møter en melodiøs trio med støyende kreative gitarpartier, tostemte vokalharmonier, store refrenger og fengende melodier.

Musikken til trioen plasseres midt i et landskap bestående av Mew, Motorpsycho, Pink Floyd, Neil Young og Kaisers Orchestra. Med andre ord både progressivt, rocka og med en med en jazzete undertone som flørter med popmusikkens søte verden.

Sagt av publikum:
«Musikken deres tok meg med på en reise som jeg ikke ville skulle ta slutt.»
Kvinne (23)

«Det føltes som at jeg ble hypnotisert og var i en slags transe.» 
Mann (24)

«Musikken til Dunderland er jordnær, spesiell og fengende. Jeg føler meg spesiell på konsertene deres.» 
Kvinne (32)

«Dunderland kunne valgt en enklere vei. Dette er intelligent popmusikk som fenger meg som musikker.» 
Mann (34)

«Jeg ble tatt tilbake i tid og det fikk meg til å tenke på tidlig Pink Floyd, Yes og Genesis. Kvalitetsmusikk som er sjelden på den norske klubbscenen.» 
Svensk mann (52)

«Tekstene og måten musikken blir fremført på var overraskende treffende.» 
Kvinne (46)

Ofelas Arena lørdag 27. april kl 23:00
Døra åpner kl 22:00
Billett kjøper du her eller på ebillett.no/ofelas